Osvobodi svojo svobodno voljo


Vsi smo neskončno močni. Nihče nikomur nič ne dela. Nikoli. Vse si delamo le sami, sebi, za sebe. Če nekomu pomagaš, zgolj z odpiranjem prostora ali pa z laserskim posegom odstranjevanja programov, ne delaš pri tem ničesar brez njihovega polnega soglasja, četudi izgleda, da se tega sploh ne zavedajo polno - in včasih se res ne, ne na vseh nivojih, a njihov višji jaz je vedno tam in dovoljuje, ali pa tudi ne. In to je tudi bistvo naše svobodne volje, mar ne? Hočem reči, kakšen smisel pa je imeti svobodno voljo, če ti ni dovoljeno oziroma se ne pričakuje od tebe, da boš počel nekatere reči, niti kadar ti srce tako veleva? Varnostni ventil je v tem, da lahko vedno počneš čisto vse, pa ti vendar ne bo uspelo doseči izida, če drugi za sebe tega ne bodo dopustili - in to je čisto kul. Svobodna volja še ne pomeni vsemogočnosti, vse dokler smo tukaj le kot delček Enosti. A vseeno zaznavam, da obenem tudi SMO vsemogočni - in če smo zmožni iti popolnoma v to - preseči prepričanja in programe uma in kolektivnega - resnično lahko ustvarimo KARKOLI. In če to ostalim ni pogodu, bomo preprosto le ustvarili paralelno Vesolje, drugo časovnico, kajne? Saj ne more biti bolj enostavno.

Kot sedaj vidim, edina reč, ki nam res preprečuje, da bi lahko "počeli nekaj drugim", ali vsaj poskusili to, smo, seveda, mi sami. Mi sami smo prepričani, da morda nedovoljeno prestopamo meje svobodne volje ostalih, zato omejimo in blokiramo sami sebe. Nato pa verjamemo, ja, nič ne moremo, kajti s tem bi kršili njihovo svobodno voljo. Dejansko pa gre le za naš lasten program, da v to verjamemo, ki pa je ponavadi močno povezan z našimi drugimi programi, da se delamo majhne in nevredne in tako naprej... Saj veste, kaj mislim, ne?

Tole je zame izjemno osvobajajoče! Sedaj čutim, kako sem se vedno omejeval, držal nazaj, in nisem prosto izražal samega sebe... OK! Končno svoboden.
Tako tudi zdaj odstranjujem ta program ven iz vseh vas, kar s tem zapisom! Če bo vaš višji jaz to dovolil, seveda. Ha ha, deluje! <3

Comments

Popular posts from this blog

Celjenje človeštva leži v zavedanju Povezanosti

Novo sodelovanje

Vsi za eno, eno za vse