Kaos

Če se začnemo dolgočasiti, lahko poskusimo izkušati Kaos! To je nekaj, do česar sem prišel med današnjo meditacijo, ko sem se iskreno spraševal, kaj resnično želim manifestirati v svojem življenju. Sprevidel sem, da vsa moja zmedenost izvira iz moje nebrzdane racionalnosti, linearnosti, in tedaj sem vedel, da lahko preprosto izkušam Kaos namesto Reda. Zame je Kaos tisti pravi prvinski osnovni izvor vsega, ki se samo zdi kaotičen našemu zdresiranemu umu. Red je past, v katero smo prostovoljno stopili, zdaj pa smo pripravljeni, da stopimo spet ven iz nje. Red, prav tako kot nadzor, je le iluzija. Zato se počutim, da bi lahko bil res srečen in izpolnjen z izkušanjem Kaosa namesto Reda v svojem umu, na trezen in zavesten način, seveda. Vsi moji programi bi s tem hkrati izgubili svoje temelje. Pravzaprav je zame N/A Kaos.

Zjutraj sem prišel do še bolj globokih vpogledov glede tega. Kaos pravzaprav sploh ni tako zelo kaotičen kot se sliši. V glavnem gre za popolno odsotnost vsake potrebe po predalčkanju, razdvajanju, razvrščanju, seciranju, analiziranju, ločevanju & zbiranju stvari v umu. Gre za občutek radostne prepustitve, zaupanja, zlivanja, povezovanja v Enost, medtem ko še vedno ostaneš posameznik. Ob zavedanju, da jaz SEM Enost, je vse to tudi vstopanje v svojo moč.
Kaos, ali N/A, je nadomestilo za trenutni operacijski sistem, ki ga uporabljamo za poganjanje vseh svojih programov, pa vendar ne gre zgolj samo za še en operacijski sistem. Dejansko gre za nekaj, kar spreminja vsa pravila igre, v smislu, da sedaj sploh ne potrebujemo več operacijskega sistema, saj lahko začnemo uporabljati skupen, kolektiven "operacijski sistem" Enosti, na nek način. To bo mogoče, ko bomo sposobni združiti zavedanje svoje posameznosti z zavedanjem svoje Enosti.
Iz tega zornega kota je ves ta govor o programih in operacijskih sistemih le stvar tolmačenja, ki pa je trenutno zasnovano na iluziji, tako rečeno. Vse smo poskušali tolmačiti (se pravi vse, kar je sploh možno tolmačiti) na mehanističen način in močno smo se trudili, da bi zraven stlačili tudi tako abstraktne ideje in koncepte kot so energija, zavedanje, vzorci in "programi". Z osredotočanjem na to in že samo zaradi pojmovanja resničnosti na tak način, dosledno in vztrajno, smo jo, jasno, tako tudi ustvarjali. Čutim pa, da se bo to zdaj spremenilo.

Comments

Popular posts from this blog

Celjenje človeštva leži v zavedanju Povezanosti

Novo sodelovanje

Vsi za eno, eno za vse