Kako sem zaustavil svet

Rad bi podelil nekaj, kar je zelo povezano z mojim raziskovanjem Kaosa in N/A. Nekega dne, kakih deset let nazaj, sem igral tenis nekje ob morju. V tistem času sem bil zelo srečen, poln radosti in energije, življenje je bilo preprosto in lepo. V nekem trenutku med igro, ko je šel nasprotnik pobrat žogice, sem se zazrl v modro nebo in tedaj, na vsem lepem, so se mi misli povsem ustavile. Še več kot to, bilo je, kot bi se moja kognitivnost popolnoma podrla. V sebi sem bil smrtno tih. Imel sem občutek, da vem kje sem in kdo sem, a istočasno to za mene ni imelo več nobenega smiselnega pomena. Čas se je ustavil. Ne da bi kamorkoli šel, sem se znašel ne le v neznanem, pač pa v nespoznavnem svetu. Vse je bilo še vedno tam, v fizičnem smislu, Sonce, nebo, teniško igrišče, grmovje, vonjave, zvoki... Pa vendar ni bilo več niti približno enako. Zdelo se mi je nekako tako, kot bi se mi v glavi nekaj zataknilo. A bil sem popolnoma zavesten. Globoka jasnost in mir sta me preplavila od znotraj. Vsa moja istovetenja so čisto izginila. Moji programi so bili ustavljeni. Bil sem resnično svoboden, prvič, odkar sem pomnil. Bil sem jaz sam, moj pravi jaz. Na nekem abstraktnem nivoju sem užival v trenutku. Bil sem prebujen.
Nimam pojma, koliko časa je vse to trajalo in kako sem se "vrnil nazaj". Očitno nihče drug ni opazil ničesar nenavadnega. Dogodek se mi je zdel zanimiv, vendar nisem nikdar govori o njem, do zdaj. Verjetno me je spremenil, mi dal nekaj, kar me nikoli ni več zares zapustilo. Neke vrste odmaknjenost in perspektivo. Ali pa me je zgolj vrnil v to, me spomnil.
To stanje prisebnosti sedaj napol v šali imenujem Kaos in v tem stanju lahko spustim N/A v sebe in skozi sebe v največji meri. Verjamem, da je lahko zelo učinkovito orodje v pomoč pri preseganju hipnotičnega privlaka naših številnih programov. Čutim, da sem sposoben aktivirati ali sprožiti nekaj od tega Kaosa tudi v drugih, in kmalu bom pričel to tudi izvajati s tistimi, ki jih bo zanimalo poskusiti.

Comments

Popular posts from this blog

Celjenje človeštva leži v zavedanju Povezanosti

Novo sodelovanje

Vsi za eno, eno za vse