Slovenija 2014

Pred nami so čudežno lepi časi. Pravzaprav, iskreno povedano, so meni osebno ti časi čudežno lepi že sedaj. Vse kar potrebujemo je odprto srce. Potrebujemo ljubezen in sprejemanje vsega kar je. Potrebujemo zavedanje, kdo v resnici smo in kdo nismo, da lahko uporabljamo svojo svobodno voljo. Potrebujemo zavest. Zavest! Moramo se prebuditi in začeti sami pri sebi zavestno opazovati svet, namesto da dovolimo, da vse vrste propagande in manipulacije, ki so res pretkane in zvite in podtalne, odločajo in živijo naša življenja namesto nas. Situacija je resnično taka, da brez zavesti ne moremo nikakor vedeti, da smo ujetniki svojih lastnih umov, prek katerih nas vodijo in usmerjajo kot marionete. In tudi to je v redu. V končni fazi smo pravzaprav mi sami tisti, ki smo enkrat v preteklosti podpisali pogodbo s hudičem. Tega se ne zavedamo, ampak vsaka tuja energija v našem bitju, ki nas dela nesrečne, žalostne, jezne, zamorjene, prestrašene, neodločne, zamerljive, nejeverne, mračne, zajedljive, ošabne, neprijazne, nepozorne, ali kakorkoli negativne, je enkrat ob nekem dogodku, morda v našem otroštvu ali mladosti, vstopila v naše bitje pod pretvezo, da nam bo pomagala prebroditi neko težko obdobje. Odprli smo ji vrata, kmalu pa nas je povsem prepričala, da smo mi sami ta tuja energija. In začel se je začarani krog, iz katerega lahko pridemo le z zavestjo in z brezpogojno ljubeznijo odprtega srca.

Nihče ne more nikomur pomagati, a tudi škodovati ne. Vsak sam se odloči, kdaj se prebudi v zavest in potem poskrbi za ljubezen. Kar pa lahko morda naredimo že takoj, je to, da poskrbimo za nekatere najbolj osnovne in najbolj pomembne vidike našega fizičnega življenja tukaj, v tem svetu.

Smo, kar jemo, pravijo nekateri. Zakaj je dandanes tako težko priti do zdrave hrane, oziroma tako preveč lahko priti do slabe, hitre hrane? Zakaj je tako težko zaupati komurkoli, kaj pravzaprav je dobra hrana? Eni pravijo to, drugi nekaj drugega. Znanstveniki vsak dan dokažejo nekaj drugega, kar izpodbija druge dokaze iz prejšnjega tedna. V svoji viziji za 2014 vidim v Sloveniji močno organizacijo, ki bo poskrbela za pripravo prave organske zdrave hrane. Sestavine bodo pridelane lokalno in ekološko. Mreža domače pridelave bo močna in poštena. Ta organizacija bo omogočala tudi prodajo zaupanja vrednih sestavin, za tiste, ki raje kuhajo sami doma. Poleg tega pa bo imela po vsej Sloveniji lokale, kjer se bo hrana sveže pripravljala za zajtrke, malice, kosila in večerje. Ponudba bo vključevala tudi dostavo na dom. In morda še najbolj važno, organizacija po ponujala svetovanje glede prehrane za posameznike, saj je vsako telo drugačno in ima svoje zahteve in potrebe. Svetovalci bodo izkušeni prehrambeni strokovnjaki, ki bodo svetovali celostno tudi z upoštevanjem energetskega poznavanja delovanja telesa. Ta mreža bo pridobila in ohranjala zaupanje s svojo predanostjo, iskrenostjo, kvaliteto in dostopnostjo za vse.

Naslednji korak je zdravstvo. Vidim močno in učinkovito povezovanje zahodne medicine z alternativno medicino. Čas je, da obravnavamo telo tudi kot energijo, ne samo kot meso. Ogromno število bolezni se lahko odpravi, prepreči in ozdravi s pravim načinom življenja. Obstajajo res učinkovite alternativne tehnike zdravljenja, kot so ThetaHealing, reiki, akupunktura in sploh kitajska medicina, homeopatija, bioresonanca, in še in še. Vse več zdravnikov je seznanjenih in tudi prepričanih v dobrodejnost alternativne medicine in se začenjajo sami ukvarjati s tem. Čas je za ozaveščanje sodobne medicine, da se odpre in poveže z vsemi tehnikami, ki lahko pomagajo ljudem. Saj za to na koncu gre. Vidim zdravilske holistične centre v Sloveniji, ki združujejo vse to. Prijazno in prijetno vzdušje ter visoka učinkovitost zdravljenja in preprečevanja bolezni bodo hitro pridobile zaupanje ljudi. Olajšanje bo, ko obisk zdravilca ne bo več naporen in strašljiv projekt, pač pa sproščen družabni dogodek, kot ogled filma v kinu. In ne bo se treba več prestrašeno odločati za eno ali za drugo, ker bo na voljo vse v enem.

Ozaveščeno šolstvo in vzgoja otrok je naslednji temeljni kamen zdrave družbe. Vidim vrtce, osnovne šole, pa tudi visoko šolstvo, ki delujejo po načelih holističnega pogleda na svet, ki upošteva enakovredno in uravnovešeno ter povezovalno vse nivoje človeškega bitja, od fizičnega in umskega, do čustvenega in duhovnega. Največji poudarek je morda na ozaveščanju kadra, saj bo potreben velik preskok v zavesti in preseganje večine danes ustaljenih pristopov, ki se uporabljajo pri vzgoji in izobraževanju. Naj otroci in mladostniki radi hodijo v vrtec in šolo. Naj se naučijo tistega, kar jih zanima, in naj se jih navduši za tisto, česar še ne poznajo zadosti, da bi jih zanimalo. Naj se upošteva in sprejema odpore, pa tudi posebne talente, brez omejitev. Naj postane ta segment naše družbe tak, kot bi si ga želel vsak izmed nas obiskovati v svoji mladosti, ali še boljši.

Mediji. Pogrešam radijsko postajo, ki je ves čas vesela in dviga vibracijo poslušalcem. Težko je to doseči, znotraj vsega programiranja, ki smo mu podvrženi. (Seveda ne smemo pozabiti, da mi sami vršimo programiranje.) Večina se težko zaveda, da je programiranje skrito že v tonu glasu poročevalca. Biti in izražati se brez programov, ali z zavedanjem svojih programov, je visoka umetnost zavesti. Učinek pa je lahko čudežen. To je domena duhovnih učiteljev. A zdaj je napočila nova paradigma, kjer duhovni učitelji niso več potrebni, saj smo mi vsi duhovni učitelji, sebi in ostalim. Če si odpremo srce in smo v brezpogojni ljubezni, lahko izražamo resnično in iskreno sebe, in to je nekaj, kar bi bilo lepo poslušati na radiu. Poleg izpovedi in pripovedi odprtega srca, se vse novice osredotočijo na optimistično noto sporočila. Učinek take radijske postaje bi bil lahko res neverjetno močan. Vidim jo, ni več daleč, je že tu.

Znanost in tehnologija. Pripravljeni smo začeti delati na projektih, ki lahko popolnoma spremenijo družbo. Lahko se lotimo izuma generatorjev proste energije, ali nične energije, ki omogočajo praktično brezplačno energijo v neomejenih količinah. Predstavljaj si, kako to spremeni svet. Obilje vsepovsod. Nikoli več nikomur ni potrebno skrbeti za osnovno eksistenco. Nikomur. Ni več bogatih in revnih, ker to vse uravnovesi. In od tu naprej so vse sanje lahko resničnost: teleporting, trenutno prenašanje snovi na daljavo. Problem transporta tovora in ljudi rešen. In vse ostalo, karkoli nam pade na pamet. Tako blizu, samo verjeti moramo in se osredotočiti s svojo neskončno ustvarjalno močjo na to. In nova zavest se že spušča, zavest in nova resničnost, ki omogoča vse to že tukaj in zdaj.

In seveda odpiranje srca v brezpogojno ljubezen. Vidim središča po vsej Sloveniji, pa tudi po vsem svetu, kako se odpirajo in rastejo kot gobe po dežju, in se povezujejo, na nov način, brez tekmovalnosti, v čistem sodelovanju in medsebojni podpori. Središča, kjer je vsak dobrodošel in sprejet, kjer vsak šteje in doprinaša k skupni viziji, k skupnemu ustvarjanju resničnosti. Kjer smo hkrati posameznik in Eno. Kjer sanjamo in manifestiramo, kar želimo, kar najdemo v svojem srcu, brez omejitev. Kjer se zavedamo, da smo resnično neskončni, neomejeni. Naše bistvo je veselje in radost, čista zabava, v ustvarjanju in izražanju samega sebe, v povezovanju, v sodelovanju, v tem čarobnem plesu in izmenjavi. Le domišljija in navdih nas omejujeta, pa tudi ta omejitev je nekaj, kar lahko presežemo. Ustvarjamo povsem novo resničnost. Jo lahko vidiš tudi ti? Če jo vidiš, jo ustvarjaš! <3



Comments

Popular posts from this blog

Celjenje človeštva leži v zavedanju Povezanosti

Novo sodelovanje

Vsi za eno, eno za vse